avaldan paari sõbra palvel kodukohviku vaarikakoogi, mis on alati "kindla peale minek" omapoolse retseptiversiooni. Algne kook oli pärit Angelika Kangi raamatust 100 kooki, aja jooksul on sellest saanud meie pere jaoks pisut teistsugune versioon.
Suurele plaadile mõeldud koguse toon siis teieni.
puru:
200 g taluvõid
100 g rafineerimata suhkrut
2 pk kookoshelbeid
100 g täistera kaerajahu
100 g täistera nisujahu
100g nisujahu
näpi puru kokku maitse, et oleks parajalt magus - ma siin tõin kogused välja umbes-täpselt versioonis.
Puru peab jääma ikka peenemat sorti, vajadusel pane jahu juurde.
täidis:
5 muna
4 pk (800 g) vanilje kohupiima (kõige parem on kaubandusketist TERE, eriti hää tuleb aga koduse kohupiimaga)
500 g hapukoort
300 ml kohvikoort
maitse järgi suhkrut - nii et oleks parajalt magus
vähemalt 800 g vaarikaid (talvel külmutatud :)) võid panna lisaks maitse järgi ka veidi teisi marju juurde. Üle 1 kg ei ole mõistlik marju panna, siis läheb kook - liiga mahlaseks.
valmistamine on imelihtne
näpi puru ja pane 2/3 sellest ahjuplaadile põhjaks, pane ahju, mis on 200 kraadi juurde soojenenud niikauaks, kuni klopid täidise kokku. Vahusta vispliga munad ja suhkur, lisa koored ja kohupiim. Kui valmis, vala see põhjale. Raputa peale vaarikad ja ülejäänud puru ja pane ahju. Kui ma õigesti mäletan, siis küpseta veel 45 minutit.
Osadele meeldib see kook soojalt, osadele külmalt :) aga järgi pole jäänud eal mitte ühtegi ruutu!
Suurele plaadile mõeldud koguse toon siis teieni.
puru:
200 g taluvõid
100 g rafineerimata suhkrut
2 pk kookoshelbeid
100 g täistera kaerajahu
100 g täistera nisujahu
100g nisujahu
näpi puru kokku maitse, et oleks parajalt magus - ma siin tõin kogused välja umbes-täpselt versioonis.
Puru peab jääma ikka peenemat sorti, vajadusel pane jahu juurde.
täidis:
5 muna
4 pk (800 g) vanilje kohupiima (kõige parem on kaubandusketist TERE, eriti hää tuleb aga koduse kohupiimaga)
500 g hapukoort
300 ml kohvikoort
maitse järgi suhkrut - nii et oleks parajalt magus
vähemalt 800 g vaarikaid (talvel külmutatud :)) võid panna lisaks maitse järgi ka veidi teisi marju juurde. Üle 1 kg ei ole mõistlik marju panna, siis läheb kook - liiga mahlaseks.
valmistamine on imelihtne
näpi puru ja pane 2/3 sellest ahjuplaadile põhjaks, pane ahju, mis on 200 kraadi juurde soojenenud niikauaks, kuni klopid täidise kokku. Vahusta vispliga munad ja suhkur, lisa koored ja kohupiim. Kui valmis, vala see põhjale. Raputa peale vaarikad ja ülejäänud puru ja pane ahju. Kui ma õigesti mäletan, siis küpseta veel 45 minutit.
Osadele meeldib see kook soojalt, osadele külmalt :) aga järgi pole jäänud eal mitte ühtegi ruutu!
Comments
Post a Comment